Foto: Postnord

Postnord hjälper Tomten svara på barnens önskelistor

Publicerad

Julen närmar sig och önskelistorna till jultomten har börjat trilla in. För att hinna svara på alla barnens brev assisterar Postnord.

Laila Eileby är en av Tomtens medhjälpare på Postnord som tar emot barnens önskelistor. Varje år kommer omkring 100 000 önskelistor in till Postnord, och nu har barnen börjat skicka in brev inför årets jul.

– Det är brev från hela världen som är adresserade till Tomten, säger Laila Eileby i ett pressmeddelande.

Svarar alla barn

Brevskrivarna är allt från ettåringar, som får hjälp av en förälder, till tonåringar som skriver att de fortfarande tror på tomten och anser att det är en viktig tradition. Lego, spel, mobiltelefoner, datorspel och husdjur några av sakerna som står högst upp på årets önskelistor.

– Vi svarar med ett personligt vykort till varje barn. Många skriver att de har varit snälla och att de i alla fall har försökt att äta upp grönsakerna på tallriken. Men framförallt är det önskelistan som är i fokus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.