Pridefestivalen kommer att äga rum den 24 augusti, dock utan någon parad. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Nu kommer Nerike Pride till länet

Uppdaterad
Publicerad

Pridefestivalen i Örebro byter namn till Nerike Pride. Med nytt namn och koncept hoppas man nå ut till fler orter i länet.

Det är arrangörerna RFSL Örebro, ABF Örebro och Örebro Rättighetscenter som står bakom namnbytet. Det var i januari som föreningen Örebro Pride beslutade att lägga ner verksamheten. Stafettpinnen gick till RFSL Örebro som fick med sig ABF Örebro och Örebro Rättighetscenter. Anledningen är att kunna visa utåt att det är något nytt som händer.

– Det finns ju redan ett bra namn, Örebro pride, men det är en annan förening och koncept. Vi var oroliga att folk skulle förvänta sig samma sak av oss. För att känna friheten att göra vad vi vill med eget koncept så har vi ett eget namn, säger Tindra Svanberg, ordförande RFSL Örebro.

”För alla som är intresserade”

Med den nya festivalen vill man också nå ut till fler i länet.

– Vi börjar smått i år men tanken är att festivalen ska vara tillgänglig för många då RFSL Örebro är för hela Örebro län. Nu tar vi över och hoppas på en årlig festival. Den största i länet för HBTQ-personer och för alla som är intresserade.

Nerike Pride kommer att äga rum den 24 augusti. Festivalen kommer däremot att bli utan någon parad i år, då arrangörerna fick kortare tid att planera festivalen när de tog över.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.