SVT har många frågor men får inga svar. Hör Prologs vd ändra sig efter att ha fått reda på vad intervjun handlar om. Foto: Johan Pisoni/SVT

Prolog vill inte träffa SVT för att bemöta tidningsbudens kritik

Uppdaterad
Publicerad

Tidningsdistributören Prolog kritiseras för att ibland låta personalen arbeta gratis. Företagets vd Fredrik Hernnäs lovar först att ställa upp på en intervju, men efter att ha fått se vilka frågor som skulle ställas valde han att avböja en intervju.

När SVT når Prologs vd en tisdagseftermiddag säger han att han ”gärna ställer upp och svarar”.

– Men jag vill inte stå i en intervju utan att i förväg lite mer utförligt veta vad det handlar om, sa han under telefonsamtalet.

Lämnar annat besked

Efter att SVT mejlat de frågor vi vill ställa blir beskedet ett annat.

Jag avstår från att medverka i en bandad intervju”, skriver han i ett svar.

Ger generella svar

I mejlet beskriver han kortfattat företagets generella policys.

Samtliga våra utdelningsdistrikt är tidsatta genom beräkningar i beprövade ruttplaneringssystem samt därefter tidsmätta genom faktisk körning och gång inklusive stopp för leverans”.

Slutar svara på SVTs frågor

SVT har i två omgångar begärt ett svar på den direkta frågan om hur företaget ställer sig till anklagelserna om obetald arbetstid.

Inget av dessa mejl har besvarats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.