Många turer för Salaracing

Uppdaterad
Publicerad

Mer drifting och mindre gokart på racingbanan i Sala är att vänta efter utlåtande från Miljödomstolen.

Turerna har varit många om hur mycket det ska få bullra från racingbanan i Sala, och det ser ut att fortsätta efter Miljödomstolens beslut att länsstyrelsens senaste tillstånd står fast. Tidigare har racingbanan sedan den öppnade i juli 2011 fått tillfälliga beslut från Sala kommun från år till år, men de har alltid överklagats av både banan och de som bor i området. Det senaste beslutet från kommunen är ett mer permanent tillstånd och det ska länsstyrelsen nu ta ställning till.

– Utan att föregå den prövningen, så visst är det så att det tidigare beslutet är väldigt genomarbetat och ger en viss fingervisning om den troliga utgången även i det nu överklagade ärendet, säger Caroline Wall som är chefsjurist på länsstyrelsen i Västmanland.

Liknande fall i Anderstorp

Men varken boende eller racingbanan verkar vara nöjda med det senaste beslutet och turerna lär fortsätta. Banan vill utöka sin verksamhet och hoppas mycket på en dom från Mark- och miljööverdomstolen vid Svea hovrätt om ett liknande fall för racingbanan i Anderstorp. Men länsstyrelsen är tveksam.

– Det är helt olika förutsättningar i de olika ärendena även om det är samma typ av verksamhet. Man ska också komma ihåg att Anderstorp har legat på den platsen under en väldigt lång tid och samma typ av verksamhet, så jag kan inte alls egentligen uttala mig för varje fall bedöms på sina egna premisser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer