Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar räddningstjänstens Erik Palm om insatsen i Almby. Foto: SVT / Danny Rahmani, K&K Media Group Sweden AB

Stort räddningspådrag när radhusbrand utbröt i Almby

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand utbröt under onsdagseftermiddagen i ett radhus i Almby i de östra delarna av Örebro. Lågor slog ut från taket och räddningstjänsten skickade stora resurser för att bekämpa branden. Ingen person ska ha kommit till skada.

Larmet om branden kom vid 15.50. Strax efter klockan 16 var räddningstjänsten på plats och kunde bekräfta att det var en fullt utvecklad brand.

– Vi har fått till oss att det ska brinna kraftigt och slå ut lågor från takfoten, berättade SOS Alarms operatör strax efter klockan 16.

Bränder i Örebro

Initiala branden släckt

Vid 17.45 meddelar räddningstjänsten att den initiala branden är släckt och vid 22-tiden kunde räddningstjänsten avsluta insatsen.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden.

– Ambulansen har kunnat lämna adressen tom, säger SOS Alarms operatör.

Polisen skriver på sin hemsida att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas, och att man ska undersöka hur branden uppstod.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT / Danny Rahmani, K&K Media Group Sweden AB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Örebro

Mer i ämnet