Rån mot apotek i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Ett apotek i Lindesberg har rånats på narkotikaklassade läkemedel. Det skriver polisen på sin hemsida.

Rånet ska enligt polisens hemsida ha skett klockan 8.10 på torsdagsmorgonen. Enligt polisen ska narkotikaklassad medicin ha stulits i samband med rånet, men hur mycket vill polisen inte uttala sig om. En insats pågår på platsen, som enligt polisen är omfattande.

– Det är en pågående insats. Vi ska inte säga hur stora resurser vi har, det finns en poäng i det. Men det är ett omfattande arbete, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Följer rutiner

På apoteket är man på plats för att stötta personalen. Apoteket kommer hålla stängt åtminstone fram till klockan 13, men detta kan komma att ändras under dagen, meddelar pressansvarig.

– Vi har självklart rutiner för det här som vi följer nu, säger Jenny Gerdes, presskontakt på Ica gruppen.

I övrigt hänvisar företaget till polisen.

En person gripen

Om det är en eller flera gärningspersoner inblandade ville polisen inte kommentera i inledningsskedet. Rånet ska ha kommit in via ett överfallslarm innan öppningstid. Det ska ha varit någon form av tillhygge inblandat.

Klockan 10.23 uppdaterade polisen på sin hemsida att en person är gripen. Enligt polisen är det en man som gripits, inledande förhör pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.