Foto: Johan Pisoni/SVT

Rånare sprutade gas mot guldsmed

Uppdaterad
Publicerad

Vid niotiden på onsdagsmorgonen ryckte polisen ut till ett väpnat rånförsök i en guldsmedsbutik. En av de anställda fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha utsatts för en gasattack.

Två gärningsmän har försökt råna en guldsmedsbutik i Vivalla centrum. De hotade personalen med någon typ av vapen och använde även någon sorts gas.

– De har sprutat någon form av stickande gas, säger Torbjörn Roos, insatsledare vid Örebropolisen.

Torbjörn Roos. Foto: Johan Pisoni/SVT

En av de anställda i butiken har förts till sjukhus efter att ha drabbats av den stickande gasen.

Om gärningsmännen har lyckats få med sig stöldgods är ännu okänt. Efter rånförsöket sågs de två gärningsmännen springa från platsen och polisen hade dem först i sikte men strax efter klockan tio tappade de spåret. De letar fortfarande efter gärningsmännen med hjälp av bland annat en hundpatrull och tekniker har kallats till platsen.

SVT:s reporter på plats berättar att polisens tekniker har spärrat av ett område runt om butiken. Teknikerna samlar just nu in teknisk bevisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.