Rånförsök mot butik i Örebro – maskerad man på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Rusta i Boglundsängen i Örebro utsattes på onsdagsförmiddagen för ett rånförsök alternativt rån. En stor polisinsats drog igång när polisen sökte efter gärningsmannen.

Polisen fick larmet vid 10.50-tiden. Mannen, som delvis var maskerad, ska ha kommit in i butiken och hotat personal med något som uppfattades som en kniv.

Det är ännu oklart om mannen fick med sig något från butiken. Han ska ha lämnat platsen på cykel. Polisen sökte efter mannen i området men hittade ingen misstänkt person.

– Vi hade rätt många patruller som vi använde oss av, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Den misstänkte gärningsmannen ska vara cirka 165 till 170 centimeter lång. Han var iklädd i en svart jacka och hade luvan uppdragen. Gärningsmannen ska ha täckt över ansiktet med något som liknade ett rött tygstycke.

Butiken utsattes under hösten 2019 för rån under flera tillfällen, mot bakgrund av det beslutade företaget att sluta med all kontanthantering i butiken på försök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.