Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionanställda ska belönas för sina insatser i coronakrisen Foto: SVT & Fredrik Sandberg /TT

Regionanställda ska belönas för sina insatser i coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad
Alla medarbetare inom Region Örebro län kommer att belönas med ett ökat friskvårdsbidrag och ett gåvokort på 1 000 kronor för sina insatser under coronakrisen. Beslutet kommer att fattas av regionstyrelsen under tisdagen.

Friskvårdsbidraget för regionens anställda, som i dag ligger på 1 000 kronor, kommer att utökas i två delar. För 2020 kommer bidraget att tillfälligt höjas till 3 000 kronor för att därefter permanent utökas till totalt 2 000 kronor.

– I kampen mot den pågående coronapandemin utför våra medarbetare dagligen ovärderliga insatser. Det vill vi, oavsett om vi normalt tillhör majoritet eller opposition, visa att vi uppskattar, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Kostar 25 miljoner

Beslutet beräknas kosta regionen ungefär 25 miljoner för 2020 och 15 miljoner för kommande år. Pengarna ska tas från regionstyrelsens så kallade planeringsreserv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet