Foto: TT

Regionen planerar för vaccination av yngre

Uppdaterad
Publicerad

Just nu sker vaccination mot covid-19 i fas fyra i region Örebro län. Men regionen planerar för fullt för nästa åldersgrupp, som man hoppas kunna erbjuda vaccin till om några veckor.

Folkhälsomyndigheten har beslutat att ungdomar som är födda 2005 eller tidigare snart ska erbjudas vaccination mot covid-19. Beskedet är att det får påbörjas i vecka 31-32.

Målbilden för Region Örebro län är att börja tidigt. Just nu pågår planeringen för det arbetet, skriver de i ett pressmeddelande.

På måndag hålls ett styrgruppsmöte, där riktlinjerna sätts för hur vaccinationen skall gå till. En fråga handlar om huruvida det ska krävas samtycke från föräldrarna eller om ungdomen är tillräckligt mogen för att själv bestämma.

”Syftet är att skydda ungdomarna själva mot sjukdom, men också att ytterligare minska smittspridningen i samhället. Vaccinet som kommer att erbjudas är Pfizer/BioNTechs mRNA-vaccin.”, skriver regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet