Till höger i bild Simon Tullstedt, projektledare Bergslagen cycling. Foto: Simon Tullstedt, Oscar Schriver-Abeln

Rekordår för cykling i länet: ”Ett större hälsofokus”

Uppdaterad
Publicerad

I sommar ökade cykelintresset explosionsartat i Örebro län. Antalet besökare har mer än dubblerats jämfört med förra året. Det uppger Bergslagen cycling som kallar 2020 för ett rekordår.

Under sommaren har allt fler valt att ge sig ut med cykeln på lederna runt om i Örebro län.

Regionens och kommunernas samarbetsorganisation för länets cykelleder, Bergslagen cycling, rapporterar att antalet passager vid lederna har mer än dubblerats och att antalet besökare på deras hemsida ökat med 50 procent jämfört med 2019.

– Det är jätteroligt och det ökade intresset gäller all typ av cykling. Både mountainbike som vi i länet är starka på men också den vardagliga turcyklingen, säger Simon Tullstedt, projektledare Bergslagen cycling.

Hjulsjö populärast

På mountainbikeanläggningen i Hjulsjö i Hällefors kommun har de under sommaren räknat antalet passager och kunnat konstatera att cyklandet där ökat med över 150 procent.

– Så jag kan bara bekräfta bilden av det har varit ett riktigt rekordår för cykelintresset, säger Simon Tullstedt.

En följd av coronapandemin

Det ökade intresset har till stor del att göra med den rådande coronapandemin.

– Det går det inte att sticka under stolen med. Fler har tagit sig från storstäderna ut till landet, och därifrån ut till skogarna. Ju ensligare aktiviteter desto bättre, säger Simon Tullstedt och tillägger:

– Jag tror dessutom att det blir ett större hälsofokus när en sådan här samhällssituation uppstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.