Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Nyheter Örebro träffade fältassistenterna Salli och Ali innan de gav sig ut på kvällens jobb. I klippet kan du höra dem berätta om vad de möter ute på kvällarna. Foto: SVT

Nytt larm från Fältgruppen – hundratals unga träffades i Västhaga

Uppdaterad
Publicerad

För andra helgen i rad larmar Fältgruppen i Örebro om att många unga samlas utomhus i otrygga miljöer. Fältassistenterna vittnar om slagsmål, stora mängder alkohol och skadegörelse i Västhaga.

Förra helgen var det stökigt vid Truckstop i Örebro. Fältgruppen gick då ut med en uppmaning på sin Facebook-sida att föräldrar skulle hämta hem sina barn.

En annan vanlig mötesplats är i Västhaga. På fredagskvällen samlades unga och motorburna ungdomar, vilket fick Fältgruppen att gå ut med en ny föräldrauppmaning. SVT var med på plats, vilket ni kan se mer om i klippet.

– Det var väldigt mycket ungdomar på platsen, mer än vanligt. Mycket alkohol och flera slagsmål. Bara när vi var där var det två slagsmål, säger fältassistenten Salli.

Hur många skulle du uppskatta var på plats?

– Över 200 ungdomar.

Anmälan om misshandel

Strax innan klockan 22 åkte polisen ut med två patruller, efter att flera personer ringt in om störande musik. Polisen uppger att patrullerna kontrollerat flera personer och ingripit vid ett slagsmål.

– En person ska ha lämnat platsen blödande. Det pratas om en mycket stor mängd ungdomar och mycket fylleri, säger Stefan Wickberg. pressinformatör vid polisen i region Bergslagen.

Polisen upprättade en anmälan om misshandel.

”Mina föräldrar vill hellre att jag är här”

Några killar som bor utanför stan hade åkt in till Örebro i en A-traktor, och kom fram till SVT:s team. De dricker inte alkohol, och uppger att deras föräldrar vet var de är.

– Mina föräldrar vill hellre att jag är här, än håller på med gängkriminalitet, säger en kille, som uppger att han är 14 år.

Killen var också med vid förra helgens träff vid Truckstop.

Fältgruppen är en del av socialtjänsten, och arbetar med unga som är mellan 13 och 18 år i Örebro kommun.

Gruppen består av personer som är fältassistenter/kuratorer.

Förutom att arbeta uppsökande på kvällar och helger besöker Fältgruppen också skolor och fritidsgårdar för att skapa relationer med de unga.

Källa: Örebro kommun/Fältgruppen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer