Hör Anna-Karin Andershed, prorektor på Örebro universitet, berätta om hur du anmäler dig till den virituella valborgskören. Foto: Linnea Ömmelspång och Alexander Lindhe/SVT

Digitalt valborgsfirande i Örebro – med kör

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den rådande coronapandemin så kommer Örebro kommuns valborgsfirande att ske digitalt för undvika smittspridning.

Den sista april i år kommer valborgsfirandet att hållas vid slottet i Örebro, enligt traditionen. Men på grund av den rådande pandemin, genomförs den i år digitalt för att inte skapa stora folksamlingar.

Trots att valborg i år blir annorlunda, kommer våren sjungas in av en kör, men i mindre skala än vanligt. Därför har man också startat en virtuell kör som alla kan anmäla sig till.

Coronaviruset i Örebro län

Landshövdingen håller tal

Bidragen som skickas in kommer sedan att mixas ihop till en enda stor kör. Därtill kommer tal hållas av landshövding Maria Larsson.

I klippet nedan ser du hur du deltar i kören

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet