Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Schöllin är arenaansvarig för försäljningen vid Behrn Arena. Han berättar hur man förberett sig inför länsderbyt. Foto: Discovery plus/SVT

Så rustar ÖSK upp för folkfesten på Behrn Arena – över 11 000 sålda biljetter

Uppdaterad
Publicerad

Över 11 000 är sålda till Behrn arena och kvällens heta derby mellan ÖSK och Degerfors IF

Då rustar klubben upp för att klara storpubliken.

– Det känns som om det kokar fotboll i staden, säger ÖSK:s vd Jonas Lindegren.

Storpubliken som väntas komma kräver förberedelser av stora slag.

– Redan när vi fick spelschemat i början av året började vi planera lite smått, men mer detaljerat har vi ägnat de senaste veckorna åt att fokusera helt på derbyt eftersom det blir något alldeles extra, säger Jonas Lindegren.

Dessutom behövs det extra personal jämfört med en vanlig seriematch.

– Vi har tillsatt mer folk i både entréer och kiosker, för det är där flaskhalsarna brukar uppstå när det blir mycket publik. Så vi får hjälp av många föreningar i Örebro med att lösa det.

Högriskmatch

Mötet mellan klubbarna har identifierats som en högriskmatch och Jonas Lindegren berättar att samarbetet med polisen har varit tätt inför matchen.

– Matchen klassificeras som en klass 3-match, som går att jämföra med ett Stockholmsderby. Då blir det automatiskt andra typer av förberedelser. Bland annat möten med polisen, räddningstjänsten och bortalaget.

Polisen är förberedda för att evenemanget ska bli trevligt, både på arenan och i stan före och efter matchen.

– Det är klassat som högriskmatch eftersom det kommer så mycket publik och det har hänt grejer förut. Vi har bullat upp för att kunna hantera det, säger polisens presstalesperson, Mats Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.