Foto: Johannes Weckström /SVT

Så ska KIF segra i Grekland

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag ska KIF Örebro för första gången spela i Champions League.

Laget KIF möter på bortaplan är grekiska PAOK.

– De har en väldigt farlig serbisk anfallsstjärna, säger KIF:s tränare Rickard Nilsson.

Hur har KIF fått koll på det grekiska laget? De har en egen expert från området som via telefonkontakt med vänner spionerat på vad som händer.

– Våran F-19 tränare är från Grekland och lär oss bland annat om grekisk fotbollskultur, säger Rickard Nilsson.

När det gäller Champions League-rutin har PAOK åtta spelare i sin trupp som spelat i huvudturneringen tidigare medan KIF bara har en, Carola Söberg.

– Jag ska försöka dela med mig till de andra av mina erfarenheter, allt runt i kring matcherna och så, säger hon.

Carola Söberg tror att de i Grekland kommer få möta tuffare tag än de är vana vid i Sverige men det är inget hon oroar sig för.

– Vi är tuffa nog, säger hon.

Så här säger Elin Magnusson, lagkapten, inför mötet.

– Det blir fantastiskt kul! Det har känts de senaste månaderna att det här ligger som en ”edge” i allt vad vi gör. På träningar och i damallsvenskan också. Det ska bli så kul och leva ut och spela det, men det är svårt att veta så mycket för det har varit väldigt svårt att få information. Tydligen har det bara gått att få fram målklipp och sånt. Inga hela matchsituationer över huvud taget. Men jag tror vi skall ha en bra chans, men det krävs också ett hårt jobb i 180 minuter. Något som många av oss i laget inte är så vana vid, men de har betydligt större erfarenhet ifrån. Så vi går in i det här med stor glädje, respekt men också en beslutsamhet att vi skall ta oss vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.