Foto: Janne LVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så var årets Putte i parken

Publicerad

För första gången gjorde gratisfestivalen Putte i parken ett stopp i Örebro. Trots lite otur med vädret lockades många besökare till festivalområdet i Slottsparken.

– Det är en helt unik plats. När jag står och tittar på alla människor i Slottparken är det väldigt mäktigt, berättar festivalgeneralen Niclas Lagerstam.

Han är något sliten efter helgens arrangemang men samtidigt väldigt nöjd. Konserterna på fredagskvällen, med bland andra John de Sohn och Movits! lockade störst publik.

– Men under torsdagen var det dåligt med folk på grund av vädret. Det är inte så mycket att göra något åt, säger Niclas Lagerstam.

Festivalledningen tror att det totalt har rört sig över 30.000 personer på festivalområdet.

Lugn festival

Trots mycket folk i rörelse har det varit en lugn festival.

– Vi fick beröm av polisen för våra vakter som har skött allt jättebra och det är kul att höra när man är i en ny stad, säger Niclas Lagerstam.

– Trots att det varit mycket folk på stan så har det varit väldigt lugnt, bekräftar Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Kanske repris i Örebro

Nu intar Putte i parken nya städer under resten av sommaren.

– Sedan ska vi återvärdera sommarens turne. Örebro är helt klart en stad som man vill tillbaka till, säger Niclas Lagerstam.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Putte i Parken

Mer i ämnet