Saliboy har släppt sitt debutalbum ”Där allting lyser”. Foto: Emilie Pless/SVT

Saliboy från Brickebacken släpper sitt debutalbum

Uppdaterad
Publicerad

Örebroartisten Saliboy fick snabbt en stor publik efter att han publicerat en video på Instagram förra året. Två av hans låtar har redan belönats med guldskivor, och i veckan släppte han sitt debutalbum ”Där allting lyser”.

I ett litet rum vid Brickebackens centrum i Örebro har Sali ”Saliboy” Haljilji sin studio, där han skapat sitt debutalbum som släpptes den 14 juni.

17-åringen bor i Vivalla sedan några år tillbaka, men det är i Brickebacken som han vuxit upp och känner sig som mest hemma.

Studion ligger ett stenkast från höghusen där han bodde som yngre.

– Det är kärlek här. Jag har alla mina gamla vänner här och kommer hit nästan varje dag, säger Sali som har en timmes resväg med bussen från Vivalla till Brickebacken.

Gjort en kometkarriär

Det var i början av 2018 som han började satsa på musiken på allvar. Och sedan det där klippet på Instagram publicerades har allt gått väldigt snabbt. Hittills har hans mest streamade låt ”Ingen tid” lyssnats på nästan 6 miljoner gånger på Spotify.

– Från början var det lite svårt att hantera, för man vet inte hur man ska agera när man får så många följare. Men nu har jag lärt mig att man måste vara ödmjuk och tacksam, säger Sali.

Han är noga med att framföra sitt tack till Jonas Lundström på ABF som låter honom använda studion.

Skriver inte om kriminalitet

Sali vill vara en förebild och sjunger inte om kriminalitet eller droger. Hans texter handlar istället om ämnen som kärlek och att våga gå sin egen väg. Och om känslorna kring att vara den som står emot när andra dras in i kriminalitet.

– Han sprider jättebra budskap om att man ska ta hand om familjen och inte hålla på med kriminella saker, säger kusinen och managern Selim Zeka.

Efter albumsläppet tar nu Sali en paus från studion för att istället fokusera på kommande spelningar. Men han avslöjar också att han har samarbeten med större artister på gång, som han snart ska in i studion och spela in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.