Enligt fastighetsförvaltaren har vårdcentralen drabbats av råttor förut. Foto: TT

Sanering efter råttor på vårdcentral

Uppdaterad
Publicerad

Fellingsbro vårdcentral saneras från ovälkomna skadedjur. Det handlar om råttor som upptäckts genom spillning i källaren. Enligt Regionens fastighetschef Torbjörn Sjölander håller vårdcentralen öppet som vanligt under tiden man sanerar. Det är ett arbete som bedöms vara klart de närmsta dagarna.

– Det är alltid bekymmersamt av flera anledningar, och det är inte så hygieniskt om det springer en råtta någonstans inne i ett hus, säger fastighetsförvaltaren Olof Schnürer.

Han berättar att det inte är första gången som vårdcentralen drabbas av råttor. För några år sedan gjordes en stor insats för att bekämpa skadedjuren, men nu har problemet kommit tillbaka av okänd anledning.

– Först har man gjort inventering och sanering pågår, sedan kan entreprenören behöva göra större insatser, säger Schnürer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.