Målet är att spela i högsta ligan, SDHL, inom fem år. (Arkivbilder) Foto: SVT

Satsning på damhockeylag i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro Hockey Dam – det blir namnet på Örebro Hockeys långsiktiga satsning på ett damlag. Målet är att det ska bli spel i högsta ligan inom fem år.

Truppen består av 34 spelare och avsikten från klubbens sida är att spelare i huvudsak ska hämtas från länet.

– Vi vill vara det självklara valet i regionen och verksamheten ska i synnerhet grunda sig på svenska spelare från närområdet, säger Örebro Hockey GM Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Med damlaget utökas paletten av lag i klubben och blir det femte. I veckan genomfördes första träningen på Behrn arena, men träningar kommer huvudsakligen att förläggas till den mindre anläggningen Trängen i västra delen av Örebro fortsättningsvis.

– Tyvärr är vi för trångbodda i Behrn Arena. Där av kommer större delen av verksamheten att bedrivas på Trängen till dess att tillgängligheten tillåter något annat, säger Stefan Bengtzén.

Klubbens mål är att skapa förutsättningar för spel i SDHL inom en femårsperiod.

Lördag den 19 september är det seriepremiär. Örebro Hockey Dam spelar mot Färjestad på bortaplan i DamEttan Västra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.