Irene Gustavsson får för första gången på länge röra sitt barnbarn Malin Toftgård efter två doser av vaccin. Foto: Nick Strömgren/SVT

Här kramar 88-årige Irene sin anhörig igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Folkhälsomyndighetens besked om lättnader för fullt vaccinerade tidigare i veckan har flera äldre runtom i landet nu äntligen kunnat återse nära och kära. Irene, 88, från Örebro är en av dem.

Irene har väntat och suttit själv en längre tid, men nu är väntan över, nu får hon krama sin nära och kära igen.

– Vi har kramats mycket under åren, men nu var det fantastiskt att vi får umgås som vanligt igen, säger pensionären Irene Gustavsson.

Coronaviruset i Örebro län

Även anhörige Malin Toftgård kände en lättnad som knappt gick att beskriva med ord.

– Mycket efterlängtat, vi har ju setts ofta förut och nu har vi inte gjort det. Nu ska jag planera in att jag och farmor ska äta räksmörgås någon kväll och skåla i ett glas cider. Och sitta här, för nu kan vi göra det, säger Malin Toftgård.

Örebro kommun har sedan några veckor vaccinerat alla hyresgäster som vill bli vaccinerade på vård och omsorgsboende i kommunen.

Se mötet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet