Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aleks Petrovic och Oliver Silveiraii spelar basket med sitt lag på Järntorget i Örebro i helgen. De tycker att platsen är utmärkt att spela basket på. Foto: Elin Igelström Nordahl/SVT

Se när spelarna gör upp i fontänen på Järntorget: ”Basket kan man spela överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen intog en nationell baskettävling, inspirerad av streetbasket, Järntorget i Örebro. Eventet lockade många människor som kom för att heja på de olika lagen.

Tävlingen arrangeras av Svenskabasketboll förbundet tillsammans med KFUM Örebro Basket och pågår hela helgen på Järntorget i Örebro. Under lördagsförmiddagen var tävlingen i full gång med dam-, herr- och ungdomsklasserna och även lag med döva deltagare intog basketplanen på torget.

– Vi har haft en fantastisk start och det känns roligt att vara igång. Det har varit fullproppat med folk sedan start, lagen är här och alla verkar ha väldigt roligt, säger Jenny Eriksson, KFUM Örebro Basket.

I klippet kan du se mer från tävlingen och vad spelarna tycker om att spela i fontänen på Järntorget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.