Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är svårt att gå, man vill gärna springa”. Gunilla Wiberg blev en av målskyttarna i matchen. I klippet berättar hon om vikten av att röra på sig som gammal. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Seniorer i glödhet gåfotbollsmatch på Lugnets idrottsplats: ”Bra för psyket”

Publicerad

En av hållpunkterna på SPF Seniorerna Kamraternas folkhälsovecka var gåfotboll. Ett tillfälle att skapa nya bekanskaper, röra på sig och kanske rulla in en och annan boll vid stolproten.

– Det är svårt att gå, man vill gärna springa, säger en av målskyttarna, Gunilla Wigren.

Under förra året arrangerades för första gången VM i gåfotboll. Det är däremot något som känns avlägset för gänget som snörade på sig dojorna på Lugnet i Adolfsberg; här handlar det mest om välmående, fysiskt såväl som psykiskt.

– Jag är i behov av att röra mig, det är bra för psyket, säger Gunilla Wigren.

Gåfotbollen är en del av en hel vecka av aktiviteter för äldre, utöver fotboll så arrangeras bland annat fågelskådning, golf och tipspromenader.

I klippet får du se några höjdpunkter från gåfotbollsmatchen och höra om varför SPF seniorerna satsar på fysisk aktivitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.