Claudia Olofsson, karropilt, gjorde sin första – och förmodligen sista – Kramp på måndagen. Foto: Alexander Lindhe / SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sista Krampen utkämpas på Rosta gärde

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen tågade Karolinska gymnasiets elever för sista gången till Rosta gärde för att kämpa mot Rudbecksgymnasiet i den traditionella kampen Krampen.

Från början var Krampen en batalj mellan Risbergska skolan och Karolinska läroverket – grisar mot piltar – men efter att Risbergska skolan gått i graven har Rudbecksgymnasiet tagit över som motståndare.

På måndagen stod det 2-1 till Karro efter att man utkämpat kanottävling, helvetesstafett och brännboll.

– Det ser bra ut. Nu är det paus medan lärarna spelar fotboll mot varandra, säger Claudia Olofsson, Karroelev och medlem i ”Peppet”. Men det resultatet räknas inte med i poängräkningen.

Hade velat vara med om fler Kramper

För henne är det lite bitterljuvt att vara med i sin första Kramp, eftersom den också blir den sista. Kommunen har nämligen fattat beslut om att Krampen inte kommer att leva vidare efter i år.

– Det känns inte bra så klart. Jag hade gärna velat vara med om flera Kramper än en.

”Fast helst inte Virginska”

Istället ska kommunen se över om man kan skapa ett arrangemang där samtliga gymnasieskolor kan delta. Något som både kan vara bra och dåligt för vissa skolor.

– Jag tänker på Virginska skolan med alla deras idrottsinriktningar, utbrister Claudia. Då kommer vi att få stryk – även om det inte handlar om rena idrottsgrenar när vi tävlar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krampen i Örebro

Mer i ämnet