Foto: Emmy Svennebäck

Titta, här avgörs Krampen 2014

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen var det dags för Risbergska och Karolinska skolan att göra upp i årets upplaga av Krampen. Karolinska skolan tog hem segern. Se bildspel från evenemanget här.

Sedan 1972 har de två gymnasieskolorna i Örebro, Risbergska och Karolinska skolan, mötts på Rosta Gärde för att göra upp om titeln i Krampen.

Årets tävling är lite speciell, eftersom att Karolinska skolan ska stängas för renovering under ett år och eleverna då kommer flyttas till just Risbergska.

Krampen i Örebro

Hoppas det fortsätter

– Jag hoppas att krampen fortsätter även om Karro flyttar in på Risbergska nästa år, säger Moa Lubell, som går på Karolinska och var på Rosta Gärde för att heja på sin skola.

I Krampen tävlas det i grenar som kanot, lärarfotboll, innebandy, handboll och dragkramp brukar kryddas med den viktiga lärarfotbollen och inte minst helvetesstafetten.

– Det är klart att Karro vinner, då får vi bada i likkistan det vill säga fontänen på Stortorget, säger Moa.

”Tror det blir solklar vinst”

Men det är Risbergska som har vunnit de tre senaste åren och de är segervissa.

– Jag tror att det blir en solklar vinst faktiskt, vi har ett bra lag och har tränat otroligt mycket, säger Josef Lind som går på Risbergska skolan.

Det blev dock Karolinska skolan som tog hem segern av årets upplaga.

Tvärsnytt var på plats. Se bildspel från evenemanget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krampen i Örebro

Mer i ämnet