Fyra av tio småföretagare i länet tror försäljningen stiger kommande sex månaderna. Foto: TT

Sjunkande framtidstro bland småföretagare i länet

Publicerad

Hälften av alla småföretagare i landet tror på en ökad försäljning under det närmsta halvåret. Men i Örebro län är optimismen inte lika stor.

I Örebro län har framtidstron sjunkit med 17 procentenheter sedan en liknande undersökning förra hösten. Det visar Vismas Affärsbarometer som bygger på en undersökning bland 1.038 små och medelstora företag i landet.

Undersökningen visar att  fyra av tio småföretagare i Örebro län, 39 procent, tror att försäljningen stiger de kommande sex månaderna.

Anna Danielsson är med och driver Epos träindustri i Örebro län och är en av dem som besvarat enkäten.

– Vi tror väl inte på någon ökning, däremot på en stabilisering. Och förhoppningsvis ska vi ligga på samma nivå som nu.

Riskfaktorer

Att företaget tror på en stabilisering och inte en ökning beror bland annat på en del riskfaktorer.

– Till exempel den globala situationen. Man måste följa vad som händer runtom i världen. Vi tillhör dem som inte ligger i en stad och vi har lite extra riskfaktorer.

Bland småföretagare över hela landet visar undersökningen för fjärde året i rad att hälften tror på ökad försäljning det kommande halvåret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer