Plexiglaset mellan kund och kassör skyddar åt båda håll. Foto: SVT

Skärmar i livsmedelsbutikerna ska skydda mot smitta – på båda sidor

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals kunder som var och en kan bära på den osynliga coronasmittan har gjort att livsmedelsbutiken Hemköp på Storgatan i Örebro gjort som många andra och hängt upp plexiglas vid kassorna. Åtgärden är lika mycket för att skydda kunder som den egna personalen.

– Vi träffar hundratals kunder dagligen, säger Josefine Jansson som arbetar i butiken. Just nu är det skönt att det finns något som skyddar om någon råkar hosta till eller nysa – vare sig det är kunder eller kassörer.

Glaset hänger ner i snoddar från taket och lämnar en öppning i underkant där det går att ta emot och lämna ut varor och pengar. Ännu så länge har kunderna varit positiva och glaset utgör inga större problem.

Coronaviruset i Örebro län

– Det enda är att man måste prata lite högre för att det ska höras vad man säger. Och nu i början är kunderna lite ovana så en och annan har försökt att lämna saker genom glaset men det har löst sig, skrattar Josefine Jansson.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet