Skatteverket förlänger möjligheten att pappersdeklarera. Foto: Anders Wiklund / TT

Efter kaoset – Skatteverket förlänger möjligheten att pappersdeklarera

Uppdaterad
Publicerad
Dagens deklarationskaos gör att Skatteverket nu förlänger möjligheten att lämna in sin pappersdeklaration på besökskontoren runt om i landet, för den som inte hinner lämna in sin deklaration idag.

Susanne Bronegård är talesperson för deklarationsinlämningen, på Skatteverket i Örebro. Hon konstaterar att Skatteverket nu förlänger möjligheten för den som vill lämna in sin pappersdeklaration manuellt, oavsett var i landet man bor.

– Ja, vi har förståelse för att det kan bli så här eftersom det är första året brevinkasten är stängda för deklaranterna, därför har vi utökat möjligheten att lämna in pappersdeklarationen, med en dag. Det betyder att man kan komma tillbaka i morgon och lämna kuvertet på ett besökskontor då istället under kontorstid, om man inte hinner idag. Alltså egentligen en dag försent, men utan att behöva betala förseningsavgift.

– Man kan också frankera ett kuvert och posta på en vanlig brevlåda idag, med den adress som står på blanketten. Då behöver man inte heller betala någon förseningsavgift.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer