Marie Kilk, förbundsdirektör på Alléskolan. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Skolchefen: ”All credd till eleverna som kämpat den här tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Att gymnasieskolan Alléskolan i Hallsberg snart kan öppna för alla elever mottas med glädje av ledningen. Samtidigt blir det ytterligare en omställning som måste planeras med kort varsel.

Beskedet att Folkhälsomyndigheten inte förlänger rådet om distansundervisning på gymnasieskolorna mottas med glädje på Alléskolan i Hallsberg.

– Ett välkommet besked utifrån att vi alla önskar att få vara på plats, säger förbundsdirektör Marie Kilk som i Sydnärkes bildningsförbund innebär att hon har rollen som skolchef.

Coronaviruset i Örebro län

– Men det ska ske med förutsättningen att det inte ökar smittspridningen.

Snabbt planera om

Samtidigt innebär beskedet ytterligare en omställning och mer jobb för lärare och skolledning.

– Det här är ett scenario av många som vi haft med oss, men nu ska vi sätta oss med ledningsgruppen, skaffa oss en bild och snabbt planera för kommande dagar för att därefter informera om hur många som kommer att kunna bedriva närundervisning, säger Marie Kilk.

– Det är viktigt att veta att det här inte innebär att alla elever på skolan kommer att vara på plats måndagen efter påsklovet.

Kontakter med smittskydd

Marie Kilk kommer också att kontakta smittskyddsenheten i regionen för att säkerställa att de anser att det är lämpligt att öppna skolan för samtliga elever. Distansundervisning kan nämligen åter bli aktuellt vid lokala utbrott av coronasmitta.

– Det har varit en påfrestande tid för alla men största elogen ska våra elever ha som kämpat på! Jag är så oerhört glad och tacksam för engagemanget bland elever och personal och tålamodet som de visat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet