Ettorna på Stocksätterskolan tar emot priset för ”Årets klassblogg”. Foto: WebbstjärnanVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skolklass vann rikstävling för bästa blogg

Publicerad

Ettorna på Stocksätterskolan i Hallsberg vann webbstjärnan 2015 med sin klassblogg ”Veronies ettor”. Det är andra året i rad som skolan tar hem pris från tävlingen. I fjol vann skolans treor som nu går i klass fyra.

Totalt deltog 2.499 lag och över 63.000 elever i skoltävlingen som anordnas för sjunde året i rad av Stiftelsen för internetinfrastruktur.

Tävlingen är öppen för elever i grund- och gymnasieskolan och syftet är att eleverna ska lära sig mer om den digitala världen. Bland annat får eleverna lära sig om källkritik, upphovsrätt och hur man skriver för webben.

Klass ett från Stocksäterskolan i Hallsberg vann första pris i kategorin årets klassblogg. Klassen vann även 5000 kronor till klasskassan. Juryns motivering var att klassens blogg varit ”en trevlig och levande klassblogg med mycket innehåll”.

– Det är helt otroligt. Det här är ett arbetssätt som vi använder i klassrummet och det känns som en bonus att vi vinner. Jag känner mig stolt över mina elever, säger klassföreståndaren Veronie Lejonord.

Det är andra året i rad som Veronie Lejonord vinner med sin klass. Förra året vann dåvarande treorna i samma kategori.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Dels är det att eleverna känner delaktighet och inflytande. Allt vi gör kopplar vi ihop med lärandet och eleverna styr själva mycket av innehållet, säger Veronie Lejonord.

Fyra representanter fick under måndagen åka till Hotel Rival i Stockholm för att ta emot priset. Men att de skulle vinna, det visste de inte innan deras klass ropades upp vid prisutdelningen.

– Vi tittade på varandra och kände en otrolig lycka. Sedan fick eleverna gå upp på scen och ta emot priset, så det var stort, säger Veronie Lejonord.

Hemma i Hallsberg fick resten av skolan följa prisutdelningen via direktsändning. Och väl hemma på tågstationen möttes eleverna med blommor och ballonger av syskon och familj.

– Det var ett otroligt fint bemötande säger, Veronie Lejonord.

Hur ska ni fira?

– Det blir en heldag på Lek och buslandet med hela klassen.

Och här kan du läsa klassens blogg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer