Vägen den misstänkte mannen tog med den stulna kommunbilen. Foto: SVT

Slängde motorsåg mot polis under biljakt – häktas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att i söndags morse ha jagats av polisen över halva länet häktas nu mannen, misstänk för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Det var i söndags morse som mannen, som är i 45-årsåldern, stal en kommunbil vid centralstationen i Örebro, och påbörjade vad som skulle bli en lång biljakt genom länet.

Ett tiotal polispatruller från olika distrikt deltog i jakten på bilen och det krävdes tre spikmattor innan de fick stopp på mannen. Då hade jakten pågått i en och en halv timme och föraren hade hunnit kasta både en brandsläckare och motorsåg mot polisen.

Misstänks på sannolika skäl

Nu häktas mannen, på sannolika skäl misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov vårdslöshet i trafik. Åklagare Åsa Hiding menar i framställan att det finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet om han släpps.

Han förekommer 13 gånger i belastningsregistret och dömdes senast 2017 för grov vårdslöshet i trafik och hot mot tjänsteman. Han är sedan tidigare dömd för olaga hot, rattfylleri och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.