Den nästan 1,5 långa biljakten sträckte sig över Örebro och Västmanlands län. Foto: SVT Grafik/Elsa Heideken

Vild polisjakt – kastade motorsåg och brandsläckare mot poliser

Uppdaterad
Publicerad

Ett tiotal polispatruller deltog i en vild biljakt i Örebro och Västmanlands län under förmiddagen. Under vansinnesfärden kastade gärningsmannen ut en motorsåg och en brandsläckare ur bilen för att få stopp på polisen.

Ett tiotal polispatruller från flera olika polisdistrikt deltog i jakten på kommunbilen som stals klockan 08.13 vid centralstationen i Örebro.

– Nycklarna var kvar i fordonet när den stals, säger Jan-Åke Sjöström som är pressinformatör på Örebropolisen.

Lokaliserades snabbt

En polispatrull fanns i närheten och kunde snabbt identifiera den stulna bilen. Sedan var jakten igång.

Föraren i den stulna bilen valde riksväg 50 och började färden norrut.

Foto: SVT Grafik.

– Vi la ut en spikmatta i höjd med Lindesberg, men han lyckades runda den och fortsatte så småningom färden längsmed riksväg 68.

Tre spikmattor krävdes

Ytterligare två spikmattor lades ut. Den första gav biltjuven punktering på de två vänstra däcken. Den andra på de två högra.

Nästan en och en halv timme efter att färden startat i Örebro körde gärningsmannen till sist ner i diket i höjd med Heds kyrka några mil norr om Köping.

– Det var en vild jakt som pågick under en lång tid, men ingen person kom till skada.

Förd till arresten

– Gärningsmannen är nu gripen och förd till arresten i Örebro. Det har tagits prover för att kontrollera nykterhet, säger Jan-Åke Sjöström.

Brotten mannen misstänks för är ännu inte rubricerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.