Bild från när Bengt-Olov Hedvall slutade sin tjänstgöring som polis. Foto: Privat

Slutade som polis efter 44 år

Uppdaterad
Publicerad

Bengt-Olov Hedvall trivs med livet som pensionär. Han gick i förtidspension i början av sommaren efter 44 år som polis. En anledning till att han slutade var att han nekats delpension.

Han saknar inte jobbet som polis även om han har många ljusa minnen från de många åren i kåren särskilt från tiden som fotpatrullerande polis i Örebro.

– Det funkade riktigt bra och jag hade bra kontakt med folk och det var sällan det blev något bråk även om man motade in rätt så många, säger Bengt-Olov.

”Arbetsglädjen finns inte längre”

Bengt-Olov blev också ett bekant ansikte för många örebroare när en papp-version av honom var utplacerad i en av stans butiker för att förebygga snatteri. Men nu är det en dyster bild han målar upp av sin mångåriga arbetsplats.

– Jobbet blir tuffare och tuffare och jobbet blir sämre och sämre, arbetsglädjen som fanns förr finns inte längre.

Vad måste arbetsgivaren ta i tu med för att arbetsglädjen ska komma tillbaka?

– Vettigare arbetstider och bättre lön och att man tar hand om personalen på ett annat sätt än vad man gör idag, säger Bengt-Olov.

Unga poliser funderar på att sluta

Han berättar om många yngre kollegor som är fundersamma på om de ska fortsätta. Det handlar om småbarnsföräldrar som har får problem med skiftarbetet och helgjobb.

– Det är nog många som kommer sluta framöver tror jag, säger Bengt-Olov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen inom polisen

Mer i ämnet