Örebrobandet sitter fast i Amsterdams flygplats och kan tvingas bila hela vägen till Stockholm inför Mellofinalen Foto: TT/AP/Privat/SVT

Smash into pieces fast i Amsterdam – kan tvingas bila hela vägen till Mellofinalen

Uppdaterad
Publicerad

Örebrobandet Smash into pieces sitter fast i Amsterdam sedan deras flyg ställts in på grund av snöstorm. Bandet har missat onsdagens torrep inför Mellofinalen på lördag och kan nu tvingas att bila hela vägen hem till Sverige, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

– Vi hoppas att de kan ta ett flyg till Linköping och sedan fortsätta resten med bil. Men i värsta fall får de köra hela vägen från Amsterdam, säger gruppens pressagent Lisa Stålstierna till SVT Örebro.

Bandet var på väg från Tyskland till Stockholm inför finalen i Melodifestivalen 2023 när ett kraftigt snöoväder satte stopp för planerna. Medan resten av finalisterna genomför sina torrep i Stockholm har Smash into pieces tillbringat det senaste dygnet i Amsterdams flygplats Schiphol.

– De försöker att ta igen så mycket de kan på plats. Men de har varit vakna i 36 timmar och sovit enbart en timme, säger Lisa Stålstierna när SVT Örebro når henne via telefon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Chris Adam Hedman Sörbye och Benjamin Jennebo från Örebrobandet Smash Into Pieces berätta om tankarna inför finalen av Melodifestivalen. Foto: privat/svt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.