Foto: TT

Covidsmitta på äldreboende i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång period utan smitta har nu ett covidutbrott inträffat på ett äldreboende i Karlskoga. Enligt socialförvaltningen är det en handfull boende som är smittade.

Socialförvaltningen i Karlskoga bekräftar uppgifterna om att kommunen fått smitta på ett boende inom äldrevården.

Det ska röra sig om en handfull personer. Samtliga ska vara fullvaccinerade.

Coronaviruset i Örebro län

– Det är tyvärr det här som Folkhälsomyndigheten och regionen varnar för. Det gäller att vi är fortsatt lika noga. Man är inte säker även om man är vaccinerad men förhoppningsvis blir man inte allvarligt sjuk, säger Eva Persson, som är kanslichef och stabschef för covid-19 på socialförvaltningen i Karlskoga.

Det var längesedan som det var någon smitta inom äldrevården i kommunen, uppger Eva Persson.

– Vi har välfungerande rutiner idag. Nu har vi haft smittan sedan 2020, det sitter i ryggmärgen att vi vet hur vi ska göra för att isolera smittan.

Enligt regionens smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen ger vaccination ett gott skydd, men inte hundra procent skydd mot att smittas. Äldre och personer med nedsatt immunförsvar kan ha ökad risk att smittas, men förväntas då få mildare sjukdomsbild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet