Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare inom Region Örebro län. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Ökningen av antalet bekräftade covidfall fortsätter i Örebro län, det uppger regionen. Det är inom flera olika verksamheter som smittan sprids, bland annat arbetsplatser, fester och idrottsaktiviteter.

Under förra veckan var knappt 250 av 5 000 så kallade PCR-prover positiva i region Örebro län. Det motsvarar 5 procent, och är en ökning från veckan innan, då motsvarande andel positiva fall var 3,4 procent.

– Det är oroande att smittspridningen fortsätter uppåt och viktigt att vi alla gör allt vi kan för att bryta detta, säger smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Örebro län

Sprids på många platser

Spridningen sker inom flera olika verksamheter, det handlar bland annat om arbetsplatser, i sociala sammanhang, i samband med idrottsaktiviteter och efter sociala sammanhang. Det förekommer också fall på skolor och vid Örebro universitet.

Antalet bekräftade fall är just nu 3 411.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet