Nu stängs Alnängsgatan kvar mellan Hamnbron och Södra Grev Rosengatan av i den sista etappen av ombyggnaden. Foto: Örebro kommun

Snart går det att åka rakt genom stan igen

Publicerad

Ombyggnaden av Trädgårdsgatan och Alnängsgatan genom centrala Örebro har skapat irritation och en pressad trafiksituation. Men snart är hela sträckan klar. Den sista etappen inleds nästa vecka.

Ombyggnationen av Trädgårdsgatan och Alnängsgatan går nu in på sista etappen, det meddelar Örebro kommun i ett pressmeddelande på fredagen.

Trädgårdsgatan är klar och kommer formellt att öppnas för trafik den 28 augusti igen.

Ska vara klar i oktober

Arbetsområdet flyttas nu istället till Alnängsgatan som stängs av från Hamnbron till Södra Grev Rosengatan. Endast ambulans kommer att kunna passera genom arbetsområdet. Övrig trafik hänvisas till andra gator.

Målet med ombyggnationen är en grönskande stadsgata, med fordonstrafik i lägre hastighet och god framkomlighet för gång- och cykeltrafik.

Hela ombyggnationen av Trädgårdsgårdsgatan och Alnängsgatan beräknas vara klar i oktober 2017.

Så kör du:

Läs mer om ombyggnationen av Alnängsgatan och alternativa körvägar på www.orebro.se/tradgardsgatan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.