Foto: Gorm Kallestad/TT

Snoriga barn – ska de till förskolan eller inte?

Uppdaterad
Publicerad

September är här, en av de stora vab-månaderna under året. Men i år är det svårare än vanligt att avgöra om barnet ska vara hemma eller inte.

Folkhälsomyndighetens rekommendation för snuviga förskolebarn lyder bland annat: ”Om barnet har kvarvarande lindriga symptom, exempelvis torrhosta och lätt snuva, kan barnet återgå till förskolan om det gått minst 7 dygn sedan de första symptomen kom, detta gäller oberoende om testning har utförts eller inte.”

Men förskolan och föräldrar måste så klart göra en bedömning om det är lämpligt att barnet kommer tillbaka till förskolan eller om föräldern behöver ta ytterligare vab-dagar.  Och man hamnar redan i svårigheter berättar Zandra Ahkoila, förskolechef i Örebro.

Coronaviruset i Örebro län

– Det vi märkt är att det blir lite svårare, vi hamnar i dilemman; om vi ska ringa hem barn eller om de är välkomna att stanna kvar.

Starta klippet för att höra Zandra Ahkoila berätta mer om läget inom förskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet