Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Örebro län nominerar Magdalena Andersson till partiordförande. Hör Socialdemokraternas distriktsordförande Matilda Ernkrans i klippet ovan. Foto: Pontus Lundahl/TT/Fredrik Sandberg/TT

Socialdemokraterna i Örebro län nominerar Magdalena Andersson till partiordförande efter Stefan Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Den socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Örebro län nominerar den sittande finansministern Magdalena Andersson (S) till rollen som partiordförande för Socialdemokraterna. Matilda Ernkrans (S), distriktsordförande i Örebro län, menar att finansministern har ett stort stöd i länet.

Beslutet om att nominera Magdalena Andersson följdes efter en intern förankringsprocess där Socialdemokraternas medlemmar i Örebro län fick möjlighet att komma med tankar samt föreslå eventuella kandidater.

Men Matilda Ernkrans, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Örebro län och tillika minister för högre utbildning och forskning, menar att Magdalena Andersson redan från första början var namnet på allas läppar.

– Det känns väldigt bra. Jag hoppas och tror att Magdalena Andersson ska få stöd i fler distrikt. Jag är övertygad om att hon har förmågan att axla ansvaret som Socialdemokraternas partiordförande och Sveriges statsminister, säger Matilda Ernkrans.

Partidistrikten har nomineringsrätt

Andersson har nominerats av flera distrikt sedan tidigare, bland annat Skåne, Västmanland, Halland och Uppsala.

Det är de socialdemokratiska partidistrikten runt om i landet som har nomineringsrätt i frågan om ny partiordförande och nomineringen görs till Socialdemokraternas nationella valberedning.

Hör vad distriktsordförande Matilda Ernkrans (S) tycker om nomineringen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer