Mannen försvann i närheten av Fox Glacier i centrala Nya Zeeland. Foto: Mark Jobling/Wikimedia Commons

Sökarbetet efter försvunnen svensk på Nya Zeeland avslutas

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att leta efter den man från Närke som försvunnit på Nya Zeeland avslutas, det meddelar den Nya Zeeländska polisen. De senaste dagarna har de inte hittat några nya spår efter honom.

Mannen sågs senast den 12 maj och ska ha varit i Nya Zeeland för att jaga, enligt uppgifter till Expressen. Han skulle ha varit tillbaka den 17 maj, men kom aldrig och rapporterades därför försvunnen.

Enligt Nya Zeeländsk polis har man letat i området kring Karangarua Valley, nära Fox Glacier, där mannen tros ha befunnit sig. I början av veckan hittade de där ett tält och en sovsäck vid ett läger som de tror tillhört mannen. Därefter har inga nya fynd gjorts.

LÄS MER: Svensk man saknas på Nya Zeeland

Sökarbetet avslutas

Nu har polisen valt att avsluta sökandet till dess att nya uppgifter kommer fram.

– Sökteam har arbetat outtröttligt den senaste veckan, men tyvärr inte nått de resultat vi hoppats på, säger polisinspektör Mel Aitken.

LÄS MER: Sökarbetet fortsätter

Väldigt svår terräng

Området där sökarbetet pågått består av svårtillgänglig terräng och arbetet har varit svårt.

– Det är oerhört beklagande att vi inte har lyckats hitta honom, trots våra ansträngningar, säger Mel Aitken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.