Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Behcet Barsom (KD) säger att han varken vill eller kan berätta om vilka konkreta besparingsförslag som regionen överväger för vården. Foto: SVT

Sparförslag för Region Örebro län utesluter inte uppsägning av personal

Uppdaterad
Publicerad

Nästan en halv miljard kronor kommer hälso- sjukvården i Örebro län att behöva spara från och med nästa år. Ansvariga politiker utesluter inte uppsägningar av personal även om man försöker hitta andra lösningar.  

Under torsdagen möttes politikerna i regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd där en av punkterna var en dragning från tjänstemännen i regionen av ett antal konkreta förslag på hur kostnaderna ska minska. Det beskrivs som ett antal förslag på hur man kan spara som man nu politiskt ska ta ställning till.  

–  Det tuffa arbetet börjar nu när vi fått en inriktning och när saker ska verkställas. Då blir det mer konkret framöver och synligt vilka verksamheter som påverkas, säger Bechet Barsom (KD), ansvarigt regionråd.

Kan du inte nämna någon verksamhet som kommer att påverkas?

– Det kan jag inte och vill jag inte. För då skulle det tas som en sanning. Vi är inte där än utan har fått en riktning hur man eventuellt skulle kunna göra, säger han.

Under fredagen kommer personal inom hälso – och sjukvården få information kring besparingsarbetet. 

Starta klippet för att höra Behcet Barsom beskriva vad man tittar på framöver

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.