Foto: Enana Alrafidain/SVT

Speciellt fika under högtiden Eid al–fitr

Uppdaterad
Publicerad

Idag är den sista dagen för fastemånaden Ramadan och fastan är över. Ramadans slut firas med en stor högtid som heter Eid al-Fitr. Imorgon är den första dagen av Eid al-fitr och under den äter man en speciell typ av fika.

Det finns olika typer av fika som baklava och Maamoul som innehåller dadlar, pistasch eller nötfyllning. Dessa är de viktigaste typerna av fika under Eid al-fitr. 

Under högtiden är det vanligt att man är med människor som man älskar, eller umgås med släktingar som man inte har träffat på länge. Men på grund av pandemin är det svårt att möta eller fira på samma sätt som i vanliga fall.

Coronaviruset i Örebro län

– Vi brukade fira Eid med familj, släktingar eller vänner. Men tyvärr är det inte många som hälsar på eller besöker varandra under corona, säger Oscar Ibraheim, bageriets ägare.

Starta klippet för att se vilka olika typer av godsaker som är vanliga under firandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet