Spelar dataspel och gör succé på Youtube

Uppdaterad
Publicerad

Örebrokillarna spelar datorspel, kommenterar och lägger ut klippen på Youtube. Nu har de mängder med fans i landet. Möt killarna i DualDGaming.

Några killar med bas i Örebro håller på att bli stora i en genre på internet som ständigt växer. Det går ut på att de spelar datorspel och kommenterar sitt spelande och allt som händer, sen gör de en film av det och lägger ut det på internet som underhållning. När det här skrivs har deras filmer setts 6 452 420 gånger, och 27 308 personer prenumererar på filmklippen.

– Det är det bästa som finns i hela världen, att man har en fanskara. För det har vi verkligen, i alla åldrar, från sexåringar till 40-åringar, säger David Nilsson. 

Kan tjäna miljoner

Den här typen av filmer är något som blivit stort på internet och svenska Pewdiepie är en av de mest framgångsrika. Han har blivit mångmiljonär på sina filmer genom reklam i anslutning till filmklippen. Han pratar dock på engelska i filmerna och kan därmed nå ut till hela världen. DualDGaming, som killarna i Örebro kallar sig, pratar enbart svenska. Men även om de inte är de mest omskrivna i genren så kan det hända att de blir igenkända på stan.

– Någon vill ta kort med mig, någon vill bara hälsa, det är coolt, säger David Nilsson.

”Jättecoolt”

De har även fått mycket teckningar skickade till sig från de som tittar på filmerna, och någon har gjort en broderad bild på syslöjden av de karaktärer DualDGaming brukar vara i de spel de spelar. Den sitter nu på David Nilssons anslagstavla. David uppskattar såklart sina fans, men har han ändå lite svårt att förstå dem.

– Många säger ”jag är ditt största fan”, men är jag någonting att vara ett fan av? Jag sitter och spelar spel på Youtube. Men det är jättecoolt att de kan kalla sig för fans till oss när vi egentligen inte gör någon nytta. Det är bara underhållning, men det är kul, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.