Stämmer SVT:s uppgifter kommer det slå hårt mot familjerna

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Nyheter kommer Ericsson imorgon tisdag att presentera ett nedskärningspaket som innebär att uppemot 4000 anställda kan få lämna företaget i Sverige. Nedskärningar som kan komma att slå hårt mot fabriken i Kumla. – Stämmer de uppgifter ni har, kommer det drabba familjerna hårt, säger Katarina Hansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

Uppgifterna om nedskärningarna som SVT Nyheter rapporterade om på måndagskvällen har ännu inte bekräftats av Ericsson själva.

Bolaget hänvisar till ett tidigare uttalande som bland annat säger att Ericsson har ett globalt kostnads- och effektiviseringsprogram som ska ge kostnadsbesparingar på nio miljarder kronor under 2017.

Kommunalrådet Katarina Hansson säger till SVT Nyheter Örebro på måndagskvällen att hon inte fått några uppgifter som bekräftar SVT:s uppgifter. 

– Om det skulle vara så här, så drabbar det ju inte bara de som bor i Kumla utan även hela regionen. Men det är ju om uppgifterna skulle stämma, något som vi inte vet något om – ännu, säger Katarina Hansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet