Stefan Löfven tackade bland annat Coronahjälpen Örerbos grundare för initiativet som hjälpt många. Foto: TT/SVT

Statsministern hyllade Coronahjälpen i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

I åtta månader har det privata initiativet Coronahjälpen Örebro sett till att den som inte kan komma ut och handla själv får hem varor till dörren.

På onsdagen passade statsminister Stefan Lövfen att uppmärksamma initiativtagare Erika Wilhelmsson för hennes engagemang. Mötet skedde via en digital konferens där andra deltagare som också tagit privata initiativ under pandemin deltog.

– Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad och se att det man faktiskt gör märks även högre upp, säger Erika Wilhelmsson. Vi vet ju att det betyder mycket för personerna vi hjälper.

Erika som arbetar som barnmorska på Universitetssjukhuset i Örebro passade också på att ställa frågor till statsministern om vården under coronapandemin.

– Jag frågade hur han såg på att det är många sjuka i personalen och svårt med återhämtning. Jag fick ett ganska politiskt svar tillbaka men efteråt lovade han att vi skulle fortsätta hålla kommunikationsvägarna öppna till varandra. Det är ju en ganska bra kontakt att ha!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronahjälpen Örebro

Mer i ämnet