Redan med start i veckan planerar den nya ägaren att göra förbättringar på området. Foto: Pressbild

STCC-förare tar över racingbanan Gelleråsen

Uppdaterad
Publicerad

STCC-föraren Richard Göransson har köpt racingbanan Gelleråsen i Karlskoga.

Richard Görnasson tar över som ägare efter Mike Luff och Lennart Bohlin som drivit banan i över 25 år. Gelleråsen byggdes 1949 och har stått värd för flera stora tävlingar.

Göransson har själv vunnit åtta STCC-lopp på banan och har hållit på med motorsport hela sitt liv. Gelleråsen betyder mycket för honom, det var där han körde sina första varv i en racerbil- och det var där han också krockade för första gången.

– För mig har banan varit en stor del av min karriär och framgång, det är mycket känslor kopplat till banan. Jag började tävla när jag var 10  år och har vunnit i stort sett allt man kan vinna och kände att det var dags att ta nästa steg i livet.

Tar paus från tävlandet

I samband med att han nu kommer driva anläggningen, tar han paus från tävlandet.

– I år kommer jag ha ett mellanår och inte tävla på profesionell nivå. Jag kommer lägga tid på att försöka få igång verksamheten. Jag vill inte göra två grejer halvbra, det är bättre att göra en riktigt bra.

Nu har Richard Göransson planer på att utveckla anläggningen vidare. Redan nu kommer arbetet starta med att bygga nya faciliteter på området, bland annat en ny restaurang och ett nytt kontor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.