Från stressen och trängseln i storstan till lugnet och grönskan i Örebro? Foto: TT

De vill ”befria” stockholmare – vill få huvudstadsborna att flytta till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Ett friare liv, närhet till grönområden och mer pengar i plånboken. Det är några av de saker som ska locka stockholmare att flytta till Örebro menar Örebrokompaniet.
– De bästa ambassadörerna för att locka hit dem är örebroarna själva, säger Louise Anestad, varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

I dag har en ny kampanj dragit igång, där Örebro ska förmå stockholmare att bryta upp sina liv i storstaden och flytta till Örebro. Tanken är att det är nära och kära som ska bidra till att locka hit dem.

– Vi vänder oss till alla stackars stockholmare, inte bara de som bott i Örebro tidigare. Kampanjen är först och främst lokal där vi riktar oss till boende i Örebro, vi tror att de är de bästa ambassadörerna för att locka hit boende i Stockholm, säger Louise Anestad.

Söker främst IT-kunniga

Till en början riktar sig kampanjen till de som arbetar inom teknik och IT, men framöver kommer den även breddas till fler yrken.

– Inom de kommande åren är det många tjänster inom de yrkesgrupperna som kommer behöva fyllas. I Örebro finns bland annat Transportstyrelsen och SCB och de har alla stora behov av kompetens. Det är en aldrig sinande ström.

Vad är det då som ska locka stockholmarna till stan?

– De får mer fritid här, i och med att de slipper pendla och slipper trängseln. Och det finns blligare bostäder, vilket leder till mer pengar kvar i plånboken. Sen är det ju nära till grönområden och vi har allt, säger Louise Anestad.

”Örebro växer vansinnigt mycket”

På frågan om Örebro verkligen är redo för en kampanj som får fler människor att flytta till stan svarar Louise Anestad att det är något man självklart tänker på.

– Vi ser ju att det finns bostäder nu och det är bra snurr på husmarknaden. Målet är ju att vi ska bli 200 000 invånare, och det här är ett steg i det. Vi är ju en stad som växer vansinnigt mycket och det vill vi fortsätta med. Det ska vi inte sluta med bara för att det är tjockt på vissa ställen, säger Louise Anestad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer