Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mia Aversjö, chef för grundskolan i Örebro, berättar om det stöd som finns att få efter den tragiska dödsbranden. Foto: Hannah Gustafsson/SVT

Stöd till barn och personal efter dödsbranden i Kilsmo

Uppdaterad
Publicerad

Två barn och en förälder befaras ha omkommit i branden i Kilsmo den gångna helgen. På skolan i närliggande Odensbacken har man startat krishantering, för att möta oro och frågor hos barn och personal.

När nyheten om branden spreds på söndagen startade en krishantering inom skolverksamheten på Örebro kommun, berättar Mia Aversjö, som är verksamhetschef för grundskolan.

– Vi gick ut med information till samtliga medarbetare i hela Östernärke, på skolor och förskolor, säger hon.

Den här veckan är det påsklov och skolan är inte igång, men fritids håller öppet. På måndagen har rektor och biträdande rektor haft möte med personalen.

– Rektorn har gjort ett litet rum för personal dit man kan komma om man tycker det är jobbigt. Sen finns krishanteringsstöd från klockan 13, då all personal på skolan är välkommen, säger Mia Aversjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.