Stödgalan gav mer pengar än förväntat

Uppdaterad
Publicerad

Den stödgala som hölls till förmån för bland annat flyktingar gav ett rejält klirr i kassan.

– Det finns ett stort sug efter att hjälpa. Mycket större än vad jag hade trott, säger Alexandra Zoffman, en av initiativtagarna.

Hon var mer än nöjd, om än något trött idag, över uppslutningen från både artister och besökare under kvällen igår. På måndagen kördes stolarna som Peter Flack lånat ut tillbaka och #Härborjagteamet fick en pratstund utanför bollhallen i Fjugesta om varför galan kom till.

#Härborjag

– Det har florerat mycket bilder kring de här tragiska situationerna som är. Drunknade barn, drunknade människor som har flytt för sina liv och jag delade en bild. Och en man som heter Rolf Jansson skickade ett meddelande till mig: ”Borde vi inte kunna göra någonting?”, Jag kollade med mina musikerkontakter om några var intresserade och det visade sig vara väldigt många, säger Alexandra Zoffman.

Ett av målen med arrangemanget var att samla in pengar och det blev 40.000 kronor över förväntade 100.000. 

– Det var fantastiskt. Sen var jag lite stressad och så där. Jag såg att folk var glada och intresserade. Folk bjöd på auktionen och det var ett mingel med samtal och det var ett program som rullade hela tiden över fyra timmar och folk orkade med, säger Alexandra Zoffman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Härborjag

Mer i ämnet