Stök vid Västhaga i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen strax före klockan 22 var det stökigt i Västhaga. Flera ungdomar har varit på platsen och därefter har flera polispatruller kommit dit för att utreda ärendet.

Flera polispatruller tog sig till stöket som skedde på parkeringsplatsen vid Mcdonalds i Västhaga under fredagskvällen. Polisen kontrollerade då ungdomar som var i 13-15-årsåldern. Därefter har en person kastat någon form av banger mot eller i närheten av polisen. Efter det fick en av poliserna uppsöka vård på grund av smärta i örat.

– Det är oklart om föremålet var riktat mot polisen, men en anmälan har skrivits om våld mot tjänsteman utan någon misstänkt person, säger Christina Hallin, presstalesperson på polisen Bergslagen.

I samband med händelserna har det skett skadegörelse på Mcdonalds. Restaurangen har därefter enbart serverat mat genom drive-in luckan och hållit restaurangen låst. Polisen har även där skrivit en anmälan om skadegörelse utan någon misstänkt.

Fortsatt rörigt på platsen

Christina Hallin fortsätter berätta att polisen har stöttat upp en parkeringsvakt som lappade bilar i området då ungdomarna stört och bråkat med personen som försökte utföra sitt arbete. I nuläget är det oklart hur många ungdomar som var på platsen, men enligt Hallin var de många.

– Det är inte helt ovanligt att ungdomar samlas och stökar, men så här mycket känner jag inte igen att det varit i Örebro, säger Hallin.

Vad kan du säger mer om händelseförloppen?

– Det förvånar mig att det är så mycket barn, så sent, samlade och som begår brott med att bland annat kasta föremål mot tjänstemän, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer