Stor osäkerhet om Storstenshöjdens framtid

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska koalitionen i Örebro anklagar socialdemokrater och vänsterpartister för att förhala frågan om Storstenshöjden och skidanläggningen där.

Koalitionen vill så fort som möjligt skriva ett förlängningsavtal med det företag som driver verksamheten sedan två år. När ny vattendom kommer vill koalitionen sälja anläggningen till företaget.

(S) och (V) vill att kommunen ska fortsätta äga skidanläggningen. Men om det inte blir ett förlängt avtal och senare en försäljning blir det ingen skidåkning i Storstenshöjden nästa vinter enligt koalitionen.

Försäljningen av Storstenshöjden

För två år sedan anmäldes kommunen för att under lång tid ha pumpat för mycket vatten ur Ånnabodasjön. Nu inväntar både kommunen och företaget den nya vattendomen som kommer att vara avgörande för bl a snökanonerna i backen.

Avtalet om att köpa anläggningen går ut till sommaren och enligt koalitionen är det osäkert om det blir någon skidåkning nästa säsong om inte nuvarande lösning förlängs. Koalitionen skyller på (S) och (V) som inte vill skriva ett färlängninsavtal med företaget så att verksamheten säkras. Socialdemokrater och vänsterpartister vill inte sälja anläggningen utan anser att kommunen ska äga men någon annan kan driva skidanläggningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljningen av Storstenshöjden

Mer i ämnet